expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Saturday, 4 November 2017

EVENT - CAPTURE THE REAL YOU: OPPO F5


OPPO F5

MASIH TERASA BAHANG KEHANGATAN DAN KEMERIAHAN DI MAJLIS PELANCARAN OPPO F5 YANG BERLANGSUNG DI GRAND BALLROM, CONNEXION NEXUS BANGSAR BARU-BARU INI.

OPPO F5

Suasana sesak membanjiri luar dewan, rata-rata jemputan yang datang adalah untuk memberikan sokongan serta meraikan kemunculan smartphone full-screen pertama milik OPPO F5!

OPPO F5

OPPO F5

Pelancaran “Pakar dan Peneraju Swafoto”, OPPO F5 dalam majlis bertemakan glamor itu juga telah mengumumkan Dilireba Dilmurat sebagai duta produk F5. Manakala selebriti tempatan,  Fattah Amin turut dinamakan duta produk.
Sementara itu penyanyi berbakat Taiwan, Eric Chou, penyanyi tempatan, Ayda Jebat dan artis terkenal, Min Chen, sebagai ikon-ikon swafoto F5.

OPPO F5

OPPO F5
Seleberiti tempatan, Fattah Amin dan Ayda Jebat terpilih mewarnai kehebatan Oppo F5APA YANG BEST SANGAT TENTANG OPPO5:
1. Teknologi Pengecaman Kecantikan A.I.
Teknologi Pengecaman Kecantikan A.I. OPPO mengumpulkan maklumat dan mempelajari ciri-ciri wajah khusus orang yang berlainan daripada pangkalan data imej dunia wajah manusia.

Teknologi Pengecaman Kecantikan A.I.  juga akan mengenali tona kulit dan jenis, jantina dan umur subjek, memadankannya terhadap pangkalan data dan kemudian membuat peningkatan kecantikan yang diperibadikan untuk setiap individu dalam swafoto.

Dengan lebih daripada 200 ciri-ciri wajah yang diimbas, Teknologi Pengiktirafan Kecantikan A.I. mampu mengesan wajah anda dengan terperinci dan mencantikkan swafoto .


2. OPPO F5 mempunyai kamera depan 20MP dengan bukaan f/2.0 dan kamera belakang 16MP dengan bukaan f/1.8.
Berbanding dengan kamera 13MP atau 16MP jenama lain dalam lingkungan harga yang sama, OPPO F5 mempunyai resolusi yang lebih tinggi (2160x1080) dan kualiti foto yang lebih baik.

Cukup menarik kerana kamera OPPO boleh memberikan kesan ‘bokeh’ dan HDR depan menyelesaikan masalah pendedahan melampau.


OPPO F5

3. FHD+ Skrin Penuh Peranti dari OPPO
F5 adalah menjadi peranti paparan FHD + skrin penuh 6.0-inci pertama OPPO, membekalkan pengguna keseronokan visual yang jelas tanpa perlu meningkatkan saiz peranti. Ia mempunyai 2160 x 1080 skrin resolusi tinggi dengan nisbah aspek 18:9.

OPPO F5 menampilkan ciri “unibody” yang anggun dan langsing tanpa apa-apa pemotongan. Bentuknya yang melengkung sesuai untuk bentuk telapak tangan dan pengguna tidak akan berasa letih walaupun menggunakan peranti untuk masa yang lama.

Rentetan laser 0.4mm diukir pada peranti F5 adalah peningkatan halus yang menambah butiran kepada badan peranti.

4. Ciri “Sensor Pengecaman Wajah”
F5 dilengkapi dengan ciri “Sensor Pengecaman Wajah”, teknologi pengenalan muka terbaru ini akan mengenali penggunanya dan membuka kekunci peranti.
Pengguna juga boleh menggunakan fungsi buka kekunci cap jari.


5. Color OS 3.2 - sistem pengendalian yang lancar hingga kini
Color OS 3.2 OPPO bersama-sama dengan RAM 4GB + memori 32GB ROM memberikan sistem operasi pengalaman pengguna yang lebih lancar.

Dulang tiga slot menyokong dua kad Nano Sim dan satu kad TF sekaligus. Teknologi perkongsian kikir O-share adalah 100 kali lebih pantas berbanding Bluetooth.

Pemproses CPU utama Octa-core menggunakan lebih kurang tenaga, menghasilkan kurang haba sambil memberikan kelajuan prestasi yang lebih tinggi (peningkatan prestasi 40% berbanding dengan versi Color OS sebelumnya).

Ciri-Ciri Unik Lain OPPO5 - Mudah dan Mesra Pengguna
Hayat bateri F5 adalah luar biasa, kerana kapasiti bateri yang 3200mAh dan teknologi Pengoptimum Berterusan untuk mengurus aplikasi yang berjalan dalam peranti, yang membolehkan penggunaan berterusan sehingga 12 jam (dalam ujian simulasi).

Fungsi Jangan Ganggu (Do Not Disturb) semasa bermain permainan (gaming) akan memaparkan panggilan masuk dalam bentuk sepanduk.Permainan kita dijamin tidak akan diganggu, sambil memastikan kita tidak akan terlepas sebarang panggilan penting.

OPPO F5

Memandangkan terdapat banyak ciri-ciri hebat dan terkini yang terkandung di dalamnya, sudah pasti OPPO F5 ini menghasilkan selfie atau swafoto kita yang luar biasa.Harganya pun sangat-sangat berpatutan, RM 1298 jer! 

Sis nak cakap lebih-lebih pun tak boleh, sebab belum memilikinya lagi. Masih belum dapat mengenalpasti sejauh mana kehebatan OPPO F5 ini.  

Teringin juga nak ‘sambar’ satu, sebab dengan OPPO F5, kita tak perlu risau kalau kita nampak tak cantik, kita boleh tampil seadanya. Guna OPPO F5, selfie kita tak perlu diedit lama-lama dengan aplikasi lain. Silap-silap dengan beberapa saat sahaja kita boleh mendapatkan hasil selfie yang lebih ‘meletop'

OPPO F5

MACAM MANA NAK DAPATKAN OPPO F5 INI?

Tempoh pra-pesanan OPPO F5 sudah pun bermula dari 2 November 2017 hingga 10 November 2017 dan akan mula dijual dari 11 November 2017 dan seterusnya dengan harga RM1298.

Pra-pesanan boleh dibuat di luar talian kedai konsep OPPO dan 888 tempat jualan rasmi OPPO di seluruh Malaysia atau di laman rasmi OPPO dan dari laman rakan kongsi OPPO e-dagang seperti Lazada, 11street, Shopee dan lain-lain.

Korang boleh juga boleh melawat Celcom dan Senheng untuk membuat pra-pesanan. F5 boleh didapati dalam variasi warna hitam dan emas.

PAMERAN BERGERAK OPPO F5 YANG PERTAMA
JUMPA NANTI YA!
OPPO F5

OPPO F5

OPPO F5


Pameran bergerak pertama akan diadakan pada 11 November 2017, 3 petang di Sunway Pyramid di Bandar Sunway, Sunway Carnival Mall di Pulau Pinang dan Bandar Aeon Dato Onn di Johor Bharu.

Dua model lain juga boleh didapati kemudian; edisi F5 6GB dan F5 Youth yang akan memberi peminat OPPO lebih banyak pilihan untuk memenuhi keperluan mereka.

Untuk maklumat lanjut, sila rujuk laman web rasmi OPPO dan Facebook.
Laman web rasmi OPPO: https://www.oppo.com/my/index.html

OPPO F5 Pra-pesanan: http://www.oppo.com/my/shops/

OPPO Facebook:
Sis dan Wan,  geng Media pun turut teruja dengan kemunculan "Pakar dan Peneraju Swafoto"OPPO F5
Okaylah, nanti kalau Sis dah pakai OPPO F5 dan selfie banyak-banyak, Sis bagi tahu korang lagi sama ada betul-betul berbaloi ataupun tidak kalau korang pakai OPPO F5 ni. Betul-betul ke ianya menghasilkan selfie yang cukup luar biasa seperti yang digembar-gemburkan tu. Tunggu!!!

Alright, sampai ketemu lagi ya. 

Lurve,
Sis Anie Mohamed

No comments:

Post a Comment