Wajib Ada Kleenso Kill Germs Disinfectant Di Rumah!



Aduh, makin bertambah pula kes baru Covid-19. Gerun rasanya! Selain menjaga kebersihan diri, persekitaran, membersihkan dan mendisinfeksi kediaman merupakan salah satu cara untuk mencegah penyebaran virus Covid-19. Jadi, sebab itulah kita perlu melakukan “deep clean”, di rumah. Mana yang sesuai, sis akan guna Kleenso Kills Germs Disinfectant.

Sejak ‘berkenalan’ dengan pembasmi kuman Kleenso yang memang dicipta khas untuk kegunaan umum dan harian, Sis rasa rumah lebih bersih, selamat dan bebas daripada kuman. Puas hati dapat disinfeksi rumah dengan tangan sendiri.Lagipun harga yang ditawarkan berpatutan. Jimat pun jimat.



Membunuh Virus & Kuman
Pembasmi kuman Kleenso Kills Germs Disinfectant 500ml ini juga dilengkapi dengan muncung semburan. Lagi senanglah sis nak spray, kat tempat-tempat tertentu yang kerap disentuh, macam permukaan meja, kerusi, suis lampu, mainan Dea Marissa dan tombol pintu. Rumah pun terasa bebas kuman bila kita basmi kuman-kuman ini pada setiap hari.

Untuk menggunakannya, korang semburkan jer Kleenso Kills Germs Disinfectant kat tempat yang nak basmi kuman. Kemudian biarkan selama 10 minit. Lepas tu lap permukaan tersebut dengan kain pengelap.

Lagipun Kleenso Kills Germs Disinfectant diformulasikan untuk membunuh 99.9% kuman. Ia dirumus dengan menggunakan sebatian netral pH, sehingga sesuai digunakan di permukaan dapur dan ruang makan.

Tapi Kleenso Kills Germs Disinfectant nie tidak disyorkan untuk kegunaan pada vinil lembut, permukaan varnish atau aluminium. Begitu juga dengan kawasan yang bercat. Kalau rasa nak cuba juga, spray sikit-sikit dulu ok.

Kleenso Kills Germs Disinfektan juga dapat digunakan sebagai rendam untuk barang-barang berasaskan kain. Ia juga dapat digunakan di lantai, dengan membersihkannya dengan larutan yang terdiri dari satu cawan disinfektan hingga empat liter air.

Bebas Alkohol

Lagi satu, Kleenso Kills Germs Disinfectant ini tidak mengandungi alkohol, dan diketahui bahawa tahap alkohol yang tinggi sememangnya dapat membunuh kuman dan virus.
Pembasmi kuman dengan kandungan alkohol tinggi biasanya digunakan di kawasan kritikal seperti hospital. Oleh kerana ciri-ciri menghakis sebatian kimia ini, ia disyorkan hanya digunakan oleh kakitangan terlatih, dengan memakai peralatan pelindung seperti sarung tangan. Pembasmi kuman jenis tersebut mahal dan dilarang dijual dalam talian kerana sangat mudah terbakar.

Korang jangan bimbang, Kleenso Kills Germs Disinfectant ini telah menjalani ujian makmal luaran, mendedahkan bahawa apabila ia digunakan pada permukaan yang mengandungi 94 kumpulan kuman yang berlainan, ia berjaya menghilangkan semua kuman ini. Ini membuktikan keberkesanan Kleenso Kills Germs Disinfectant.

Kleenso Kills Germs Disinfectant menggunakan Benzalkonium Chloride, sebatian kimia yang terbukti sangat berkesan terhadap semua jenis bakteria seperti E. Coli, Salmonella dan Listeria, serta kebanyakan virus termasuk campak, influenza dan rabies.
Benzalkonium Chloride digunakan sebagai bahan aktif dalam penyelesaian pembersih permukaan yang banyak digunakan oleh kebanyakan jenama komersial di seluruh dunia.



Cara Menggunakan Kleenso Kills Germs Disinfectant dengan berkesan:


Pembersihan Umum:

Sapukan Kleenso Kills Germs Disinfectant dengan kain atau span secara langsung di permukaan yang dimaksudkan atau semburkan pembasmi kuman di permukaan. Biarkan permukaan tersebut selama sepuluh minit, kemudian lap permukaan itu dengan kain lembap yang bersih.

Untuk Permukaan Yang Mungkin Berhubung Dengan Makanan:

Lap pada permukaan yang diingini dengan kain atau span. Kemudian bilaslah dengan air bersih.

Membersih Lantai:

Campurkan satu cawan Kleenso Kills Germs Disinfectant dengan 4 liter air. Kemudian bersihkan lantai tadi dengan menggunakan kain atau mop.

Tandas:

Tuang ½ cawan Kleenso Membunuh Kuman Pembasmi kuman di bahagian dalam tandas dan tepi-tepi mangkuk tandas. Kemudin berus kawasan dengan bersih sebelum disiram dengan air.
Untuk Item Berasaskan Pakaian:
Campurkan dua penutup Kleenso Kills Germs Disinfectant ke dalam 2 liter air. Rendam kain dalam larutan tersebut selama 3 minit. Kemudian, bilas dengan air bersih dan biarkan sehingga kering.

Kalau Nak Cari…

Korang boleh beli produk Kleenso ni secara online di laman web Kleenso http://kleenso.my// atau layari Facebook: https//www.facebook.com/KleensoResources ataupun cari jer di Parkson, Mr DIY, TF Mart dan Family Store. Ada dua saiz tau, 500ml dan 4 liter. Pilih jer yang mana korang nak.
Tentang Kleenso Resources

Kalau korang nak tahu, Kleenso Resource nie adalah pengeluar dan pengedar jenama Kleenso dan Pesso yang berpusat di Malaysia. Kewujudannya bertujuan untuk penyelesaian pembersihan rumah dan penghalau makhluk perosak, produk penjagaan kereta dan barang-barang yang boleh guna eko.

Ditubuhkan pada tahun 2003, mempunyai portfolio produk dan penyelesaian yang berkembang pesat, ditambah dengan rangkaian pengedaran yang luas. Produk dan penyelesaian Kleenso Resources dipasarkan di seluruh negara dan dieksport ke lebih dari 12 buah negara.

Untuk maklumat lebih lanjut tentang Kleenso Resources, layari www.kleenso.com


Selamat & Efektif
Jom la kita sama-sama mencegah dan melindungi insan-insan yang kita sayangi di rumah dengan Kleenso Kills Germs Disinfectant.

Jumpa lagi.
Lurve,
Sis Anie Mohamed

No comments:

Post a comment