Selamat pagi dunia.Mudah-mudahan hari ini berbaur kemanisan sahaja Pagi-pagi juga kita perlu mendoakan yang baik-baik. 


selamat pagi


Pengaruhi Mood

Selalunya apa yang kita lakukan pada setiap pagi akan menentukan perjalanan hari itu akan berjalan dengan indah ataupun tidak. Sebab semua tu boleh mempengaruhi mood kita sepanjang hari. Jadi, sebab itulah sis memang pantang dengar kalau pagi-pagi hari lagi dah ada yang mengeluh atau membebel itu ini. Hahaha… boleh potong mood tau. Bangun tidur, kenalah happy-happy!

Cara Bangkitkan Energi Positif1. Bersyukur


Sebaik bangun dari tidur, jangan lupa untuk mengucapkan rasa syukur kerana kita masih diizinkan Tuhan untuk menikmati kehidupan ini. Bagi sis, ini adalah perkara yang paling penting dilakukan pad setiap pagi. Selain itu, ucapakan juga selamat pagi kepada diri sendiri untuk menyuntik semangat ataupun energi bagi menyambut kedatangan hari baru.


2. Relakskan Badan


Pagi-pagi nie memang elok kalau kita berjalan-jalan di sekitar rumah. Tak pun buatlah senaman ringan sikit. Streching lima minit pun dah ok. Kalau rajin tu sambung pula buat senaman lari setempat ataupun lompat tali.Kalau senaman sebegini korang rasa kurang menarik, boleh jer buat yang lain. Pastikan pilihan dibuat itu mampu menggembirakan hati korang.


Baca Juga:

Pentanda Bos Jahat!

6 Cara Tangani Stres


3. Sarapan Sihat


Sarapan pagi sangat penting untaktiviti seharian. Pilihlah sarapan sihat seperti oatmeal dengan racikkan buah-buahan. Tak pun makan roti gandum bakar.Di samping tu, minumlah segelas air panas dengan madu atau secawan teh hijau panas.

4. Bertafakur Sejenak


selamat pagi

Lain orang lain caranya. Tapi, kalau tanya sis la kan… pepagi sebelum memulakan kerja, sis suka bertafakur sejenak. Jiwa akan rasa lebih tenang, focus dan positif sepanjang hari

Luangkan dua atau tiga minit untuk mengosongkan fikiran kerana ia dapat meningkatkan perasaan serta memberikan energi positif kepada kita secara automatik.


5. Tengok Cermin & Senyumlah


selamat pagi


Lemparkan senyuman yang paling manis untuk diri kita sendiri. Tengok di cermin dan cubalah tersenyum dengan hati yang berbunga-bunga. Jangan lupa ucapkan, selamat pagi untuk diri sendiri. Ianya akan dapat mengubah seluruh perasaan serta pandangan kita sepanjang hari ke arah yang lebih positif.

Okay, semoga bermanfaat dan selamat pagi semua!